2019 - Goede Doel: RTV baarn

In 1960 werd gestart met uitzendingen van de Baarnse Ziekenhuis Omroep. De BZO uitzendingen waren bestemd voor mensen in de Baarnse verzorgingshuizen en het ziekenhuis. De eerste rechtstreekse uitzending vond plaats in april 1975. Er was toen sprake van één telefoonlijn, waardoor geen muziek kon worden doorgegeven. In 1978 werd het verbouwde voormalige gasstation aan de Lindelaan als studioruimte geopend.

In 1990 werd de zendtijd uitgebreid na overeenstemming met de lokale omroep ROS (Roulette Omroepstichting). De Baarnse Ziekenomroep ging via de kabel uitzenden, en de lokale omroep via een ether-zender. Tien jaar later fuseerden de beide stichtingen tot Baarn FM.

In 1997 startten lokale televisie-uitzendingen onder de naam LTV. Deze werden volledig verzorgd door één persoon, George de Haan. Na een jaar stopte LTV omdat het voor De Haan alleen niet vol te houden was. Er volgde een doorstart onder de naam RTV. Op 1 januari 2001 werden de radio- en televisiekrachten gebundeld in de Stichting Eemland RTV .

In 2005 trok de televisieafdeling in bij de radio op de huidige locatie aan de Kerkstraat 28a achter het Poorthuis.

Op 1 september 2012 veranderde de overkoepelende naam van Eemland TV en Baarn FM in RTV Baarn.

Hits: 329